Новости
    Bikinika.COM.UA Наш бизнес-партнер Bikinika.COM.UA. С "Buddy.Bet" вас ждут качественные игры и выгодные акции. Начните свой азартный путь с нами и познакомьтесь с удачей лицом к лицу.

Рецензія на фільм «Вхід в порожнечу»

Наш бизнес-партнер Bikinika.COM.UA

На екрани вийшов новий фільм Гаспара Ное «Вхід в порожнечу» - вражаючий тригодинної тріп однієї неприкаяної душі по нічному Токіо.

На екрани вийшов новий фільм Гаспара Ное «Вхід в порожнечу» - вражаючий тригодинної тріп однієї неприкаяної душі по нічному Токіо

Під покровом вічної ночі, замкнена в неоновому лабіринті Токіо, вплутуватися в препогано історію компанія англомовних іноземців. Початківець драгділер ( Натаніель Браун ) - безглуздий юнак, який захоплюється сильними галюциногенні. Його сестра-стриптизерка ( Пас Де Ла Уерта ). Його друг-торчок, шанувальник Тибетської Книги Мертвих. Його клієнт. Батьки клієнта. І його ворог - єдиний японець, розпорядник клубу «Sex, Money, Power», сильно захопився сестрою. Ще один місцевий житель - зовсім епізодичний - будує у себе вдома зменшену модель Токіо з красиво флуоресціюючих кубиків.

Драгділер закінчує свій життєвий шлях з поліцейською кулею в серце на підлозі смердючого туалету в клубі «Пустота». Перша половина фільму - великий флешбек, що викладає передісторію його кончини. Всю другу душа драгділера, яка відокремилася від тіла, спостерігає за учасниками скандалу з висоти пташиного польоту, відчуваючи непереборну тягу до всіх отворів в діапазоні від кульового поранення до вагіни. У фіналі всі герої опиняються всередині пряникового хмарочоса під вивіскою Love Hotel, де займаються сексом, а загиблий юнак вступає в наступний цикл реінкарнації: його душа, що потрапила всередину сперматозоїда одного-сторчма, запліднює яйцеклітину своєї сестри - дівчата, зовсім убитої горем.

Так сюжет зчіплюється у Гаспара Ное в замкнуту композицію, зміст якої вичерпано назвою фільму повністю: як і душа драгділера, надмірної глядацької уваги всі три години поглинена, власне, діркою від бублика. Отвором нуля. Цьому дуже сприяють і траєкторія паряться камери, весь час запускається по еліпсу, спіралям і вісімок, і нескінченне повторення одних і тих же сцен з різних ракурсів, як ніби кіноплівку зарядили в проектор, склеївши в стрічку Мебіуса.

Дуже сверблять руки стиснути все це у що-небудь більш компактне. Фокус в тому, що у випадку з «Входом в порожнечу» це марно - нуль, скільки його ні стискуй, залишиться нулем. Можна, при бажанні, забезпечити його якимись смисловими Коефіцієнт, які в творчості Ное так само зацикленість повторюються - інцест з його дебюту «Один проти всіх» / Seul contre tous / (1999) , Що символізує возз'єднання тіла і душі, вигнання зі світла в темряву, оборотне лише на пущеної навпаки плівці «Необоротності» / Irreversible / (2002) - чи не цим стурбована і душа драгділера, метелик, весь фільм не який може відірватися від світла міських вогнів? Але і так виходять суцільно нулі - старі, юнгіанскіе росказні людства про себе самого, так само багатозначні, як і безглузді.

Але в чому не відмовиш цій порожнечі точно - так це в окантовці. Вдивитися в ніщо можна лише окресливши простір ліхтарем, і фільм Ное є вправу зі світлом - головним речовиною кіно, без якого робити там просто нема чого. Без Токіо, який так зручно розмазувати по темному екрану мерехтливої ​​ефемерною голограмою, нічого робити і у «Вході в порожнечу» - візуальному наркотику з гарантованим тригодинним тріп і стійким залишковим ефектом. Кому такий рекомендувати - велике питання, тут треба пробувати, так би мовити, на свій страх і ризик, враховуючи, що зради, судячи з відгуків, почалися у багатьох.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер